Без категория

УЧИЛИЩЕТО СРЕЩА БИЗНЕСА

Учениците от ХI-те  и ХII-те класове на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” гр. Поморие проведоха среща  разговор с местния млад ресторантьор  Любомир Бургазлиев.

Той сподели с учениците своя професионален път на развитие и кариера. Запозна ги с нови техники на обработка на месо и риба , с новите тенденции при разработването на разнообразни менюта. Единадесетокласниците се интересуваха и от възможността за провеждане на производствената практика през летния сезон, а учениците от ХII клас – от перспективата да започнат  работа по специалността си.

[iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%216001&authkey=AGiC_Q7x2RxuWMA“ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

В професионалната кухня на ресторанта към хотел „Свети Георги” гр. Поморие учениците от ХII в клас, специалност „Кетъринг”, реализираха съвместна практическа дейност на тема „Вариации на пролетни салати и предястия”. Учениците се запознаха с новостите в дизайна и оформянето на пролетни плата от зеленчуци.

Срещите се проведоха по инициатива на инж. Светла Калева, старши учител в професионалната гимназия.

Мероприятия бяха много полезни и за двете страни  Училище – Бизнес. Една среща на професионалния опит с младежката дръзновеност.