Без категория

Ден на Земята

На 24 април учениците от ПГТ ,,Алеко Константинов,,  изнесоха програма в чест на Деня на Земята-22 април(събота).Организатори на училищното тържество бяха госпожа Вълканова-учител по екология в туризма и госпожа Катя Душева-учител по химия и опазване на околната среда.

[iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%216348&authkey=AE5tVCj-jk-d6V4″ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

       Водещите на програмата Ася и Илия от XIБ клас разказаха кратка история на празника, любопитни факти за Земята и съвети, с които можем да помогнем на нашата планета.

Учениците от IXА и IXБ клас под ръководството на госпожа Вълканова засадиха храстчета в двора на училището.

Юнзиле, Галя и Маргарита от IXБ клас показаха своите танцови умения и забавляваха съучениците си.

Младите моделиери от XБ И XIIА клас гордо дефилираха със собственоръчно изработени от тях облекла от отпадъчни материали.

Проведена бе викторина на тема Земята-нашата планета, подготвена от XIБ клас и бяха раздадени награди. За  Деня на Земята-22 април учениците изработиха и табла с призив ,,Пазете природата,,

Тържеството приключи с оценяване на изложба направена от отпадъчни материали, в която участваха  ученици от различни класове.

Водещите призоваха ,,Пазете природата, защото тя може без нас, но ние без нея не,,