Без категория

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

НА 28.04.2018година в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”,  гр. Поморие, се проведе ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА  на групите по интереси  

  • „Да опознаем Странджа ”
  • „ Арт работилница“
  • „ Кулинарни пътешествия“
  • „Волейбол за начинаещи“
  • „ Волейбол за напреднали“

и по обучителни затруднения

  • „Млад хотелиер“
  • „Млад ресторантьор“
  • Група „Подготовка за Национално Външно Оценяване на дигитални компетентности

по Проект  „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене подготовка чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1.

Гости на тържествотобяха г-жа Виолета Илиева- Колева – Старши експерт  образование, г-жа Аделина Чолева – Старши експерт  спортни дейности към община Поморие и г-жа Екатерина Бошнакова – Съвет „Твоят час“.

[iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%217441&authkey=AI2KI5FXKvLjy3g“ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

Групата  по интереси „Да опознаем Странджа“ представиха кратка презентация на ПП „Странджа“ и най- стария резерват „Силкосия“. Подготвиха кът с материали за  ПП „Странджа“. Основната цел на тази група, да опознаят и обикнат природата и да придобият знания за най- голямата защитена територия в България.

Учениците от групите Волейбол за начинаещи“ и „Волейбол за напреднали“ запознаха своите съученици с историята на играта Волейбол и развитието и като такава в България. Беше показана презентация с изявата на отборите ,които взеха участие в Областното първенство на Ученически игри 2017/2018 учебна година. Учениците се представиха достойно ,като юношите 8-10 и 11-12 кл се класираха на IV място, а девойките заеха престижното II място.

Учениците от XII „б“ клас участваха в групата „ Млад ресторантьор“ с цел допълнителна подготовка по професията  „Ресторантьор“и бъдещата им социална, професионална и личностна реализация. Те представиха разработки по темата „Празнично меню за Великден и Гергьовден“.   С празниците са свързани обичаите и духовността, надеждите за благополучие и късмет на българския дом и семейство. Честването на празника е неизменно свързано с подготовката на богатата трапеза от избрани гозби и напитки. Учениците представиха презентации за тристепенно меню за празниците  „Великден“ и Гергьовден“, което съчетаха с подходящи напитки.

Представянето на групата завърши с интересна и занимателна кулинарна викторина. Водещи бяха учениците Илия Митев, Цветелина Душева, Венета Митева и Радостина Тодорова. Във викторината  се включиха всички ученици  и гости,  а победителите от викторината бяха наградени от директора на гимназията г-н Д. Гильов.

Публичната изява приключи с тест, разработен от учениците в група  за дигитални компетентности с приложен софтуер Kahoot,  демонстриращ знанията от всички области включени в проекта „твоят час“, за училището. Директорът на училището поздрави учениците за придобитите умения и компетентности.

GAMES [iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%217440&authkey=ADNOAw5UarKcJqE&em=2″ width=“276″ height=“188″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

още за групите