Национална програма „Обучение за ИТ кариера“

Националната програма предлага формат за обучение по програмиране на ученици от цялата страна за придобиване на професионална квалификация по професия „Приложен програмист“. Обучението е предназначено за ученици в средни училища, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се обучават по тази професия. Обучението се организира в свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите, като учебният процес ще се провежда както присъствено, така и онлайн.

Обхват на програмата

Обучението се извършва в професионални гимназии и училища, в които се осъществява професионално образование по държавен план-прием за придобиване на професионална квалификация по специалности от професии в професионално направление с код 481 „Компютърни науки“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение и се подпомага от 5 центъра, обособени към съответните училища, както следва:

  • Правец – към Професионална гимназия по компютърни технологии и системи, гр. Правец, и Технически университет, София

  • Русе – към Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“, гр. Русе, и Русенски университет „Ангел Кънчев“

  • Пловдив – към МГ „Акад. Кирил Попов“ и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“

  • Бургас – към Професионална гимназия по електротехника и електроника „К. Фотинов“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“,
    гр. Бургас

  • София – към Технологично училище „Електронни системи“ и Технически Университет, София

Включване в програмата: чрез регистриране в https://goo.gl/forms/L8VLZtAxhNosq1lX2 до 16:00 часа на 5 октомври 2018 г. и успешно положен входящ тест, който ще се проведе на 14 октомври 2018 г.

Обучение: стартира на 1 ноември 2018 г. Обученията ще се провеждат в гр. Бургас в неучебни дни в рамките на три учебни години. Обучението е безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *