Без категория

УСПЕХ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГТ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” НА РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА “НАЙ – ДОБЪР В ПРОФЕСИЯТА”

Между 27  и  29 март в град Велинград се проведе Регионално състезание за “Най – добър млад готвач”, “Най – добър млад сервитьор”, “Най – добър млад барман” и “Най – добър млад хлебар”, организирано от Министерството на образованието и науката с партньорството на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България и Българска асоциация на барманите.

В него взеха участие училища с професионална подготовка по професиите от професионалните направления “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и “Пътувания, туризъм и свободно време” от областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

ПГТ “Алеко Константинов” участва в надпреварата в три категории:

  •  “Най – добър млад готвач” – Мехмед Осман от  ХII б клас и треньор г- жа Живка Вълканова,
  •  “Най – добър млад сервитьор” – Сандра Хедке ХII б клас с треньор г-жа Радостина Андонова
  •  “Най – добър млад барман” – Мария Лефтерова от ХI в клас с треньор инж. Светла Калева.

[iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%217929&authkey=ALXtzAtidzhv5Vo“ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

Учениците на Професионалната гимназия успяха да се класират за участие в Националното състезание в категориите “Най – добър млад готвач” и “Най – добър млад сервитьор”, което ще се проведе в гр. Пловдив на 18 и 19 април 2019 г.