Без категория

Ученици от ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Поморие участват в „Трети традиционен фестивал на ароматите. Балканите- география на вкуса“

И тази година  Професионалната гимназия по туризъм  „Алеко Константинов „ , гр. Поморие получи покана за участие в третото издание на традиционния  „Фестивал на ароматите.  Балканите- география на вкуса“  в гр.Текирдаг,  Република  Турция. На 12. и  13. декември 2019 г. учениците Калоян Симеонов Тодоров от 12.б клас, София Радкова Енчева от 12.а клас и техните учители   г-жа Вълканова и г-жа Андонова взеха участие в международната изява.

Пътуването беше организирано по покана на  ръководството  на Професионална техническа гимназия „Сюлейман паша“ гр. Текирдаг. На кулинарния фестивал отново присъстваха две училища от България- ПГТ“Алеко Константинов“ гр. Поморие и ПГТ “Проф.д-р Асен Златаров“ гр. Варна. В събитието се включиха и учениците от гимназията по туризъм в гр. Александруполис  Република  Гърция както и техните съученици от гр. Рига, Латвия. Кметът и  представителите на общинското и държавното управление в град Текирдаг също уважиха с присъствието си форума.Със своето трето издание този фестивал вече се превръща в традиция не само за учениците и ръководството на гимназията в турския град, но и за поморийските възпитаници, защото те с вълнение очакваха да се видят отново с приятелите, които намериха  миналата година. За Калоян и София фестивалът на ароматите  се превърна в едно усещане за приятелство, добронамереност и толерантност. Общуването между учениците от Турция, Гърция, Латвия и България беше не само в посока обмен на кулинарни идеи и демонстрация на умения в професията, но и в чисто човешки план стана срещаи културен мост между млади хора от различни държави,  отворени за света, готови за общуване и за нови предизвикателства.

Групите от Поморие и Варна бяха посрещнати много топло и сърдечно. Приятно  впечатление направи не само отличната организация на фестивала, но  преди всичко гостоприемството на домакините.

[iframe src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=1C50A2A2B80E11C3&resid=1C50A2A2B80E11C3%218098&authkey=AHD8smUO_EagcLQ“ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

Учениците на ПГТ „Алеко Константинов“ се връщат в Поморие с купа и завоювано трето място,те получиха и грамоти за своето участие.